Sisältö:
23.9.2014
LUHTIKYLÄN LAPSET ASIALLA

Luhtikylässä tehtiin kyläsuunnitelmaa, ja kylän lapset päättivät tehdä oman filmin.

Katso filmi täältä.

Mitä löytyy tulevaisuuden Luhtikylästä? Maailmanpyörä, jalkapallostadion, uimahalli, ostoskeskus Villa hienoine vaateliikkeineen, pari Starbucks-kahvilaa ja huippumoderneja maatiloja, joilla traktoreita ja puimureita ohjataan kännykällä. Tämä on vasta alkua Luhtikylän lasten suunnitelmista, joista he kertovat vastajulkaistussa lyhytelokuvassa Luhtikylän tulevaisuus.

Elokuva kuvattiin syyskuun alussa kyläläisten yhteisissä Elokisoissa. Samaan aikaan lasten videotyöpajan kanssa kylän aikuiset kokoontuivat laatimaan uutta kyläsuunnitelmaa. Kyläläiset haluavat muistuttaa, että moni lapsi kulkee kouluun ja harrastuksiin vaarallista Luhrinraittia pitkin. Myös koulun ja päiväkodin piha kaipaa kipeästi päivittämistä. Ratkaisuja näihin on luvassa 1.11. kylätalo Nuorelan 110-vuotisjuhlissa julkaistavassa Luhtikylän uudessa kyläsuunnitelmassa.

Luhtikylän kyläalueelle rakentuva uusi Hennan kaupunginosa vaikuttaa monella tapaa kylän tulevaisuuteen. Nähtäväksi jääkin, mitkä lasten rohkeista suunnitelmista oikeasti toteutuvat lähivuosina ja vuosikymmeninä.

Katso lasten lyhytelokuva täältä.

Elokuvan julkinen ensiesitys on lauantaina 27.9. Luhtikylän koululla koulun ja kodin päivänä, jolloin sekä oppilaat että vanhemmat ovat paikalla.

Lisätietoja: kyläjohtokunnan puheenjohtaja Jussi Syväranta, p. 050 597 705 19

lyhytelokuvan toteuttaja Tommi Lipponen, p. 050 549 1104

 

Luhtikylä on vajaan 700 asukkaan vireä kylä Länsi-Orimattilassa. Kylästämme on hyvät liikenneyhteydet, vajaat 20 km Lahteen ja noin 80 km moottoritietä Helsinkiin. Orimattilaan rakentuva uusi Hennan asuinalue sijoittuu kyläalueellemme. Hennaan aletaan näillä näkymin rakentaa vuonna 2016 juna-asemaa, jolla Helsingin ja Lahden väliä ajava Z-juna pysähtyy.
 

 
Takaisin

Päijät-Hämeen kylät ry.
Päijännetalo, Meijeritie 1
17200 Vääksy
Puh. 040 7010 633
Sivuston sisällöstä vastaa Päijät-Hämeen kylät ry.
Sivustoa rahoittaa Hämeen ELY-keskus.