Sisältö:
18.11.2014
URAJÄRVELÄISET PERUSTIVAT TEATTERIN

Ensi kesänä Urajärven kartanolla esitetään kesäteatteria.

Vastaperustettu Urajärven Kartanoteatteri valmistaa kantaesityksenä Valkea kuin uni -näytelmän ensi-iltaan heinäkuuksi 2015. Urajärven Nuorisoseuran perustama teatteri aikoo esittää kolmen kesän näytelmäsarjan Urajärven kartanon historiasta.

Asikkalalaiseen kesäteatterielämään syntyy uusi harrastajateatteriryhmä, kun Urajärvelle perustettiin teatteri nuorisoseuran yhteyteen. Hanke käynnistyi kirjailija Elisabet Ahon ideasta: hänen Urajärveä käsittelevät romaaninsa dramatisoitaisiin näytelmiksi ja esitettäisiin aidossa ympäristössä Urajärven kartanon pihamaalla. Päijät-Hämeen Kylät ryhtyi teatterin kätilöksi, kylän yhdistykset innostuivat vetojuhdiksi ja pian harjoitellaan ensimmäistä esitystä.

HARTIAPANKILLA KATSOMO
Urajärven nuorisoseuran puheenjohtaja Hannu Markkanen kertoo, että teatteritoiminta on pienelle kylälle suuri ponnistus. Siksi mukaan on otettu mm. kyläyhdistys, koulu, Museovirasto, Päijät-Hämeen Kylät ja Päijänne-Leader.
”Teatteria on synnytetty maakunnallisen kyläyhdistyksen avulla. Museovirasto on innokkaasti mukana laajentamassa vastakunnostetun kartanon vetovoimaa. Kyläläisiä toivotaan mukaan yhteiseen hankkeeseen”, vetoaa Hannu Markkanen.
Urajärven kesään teatteri tuo hyvän lisäpiristyksen. Viime kesänä kartanoon kävi tutustumassa lähes 5000 kesävierasta. Kesäteatteriesitysten toivotaan vetävän lisää kiinnostuneita.
”Esitysympäristö on mitä parhain. Suurin investointi on katsomon rakentaminen, joka aiotaan tehdä kyläläisten talkootyönä niin pitkälle kuin mahdollista”, toteaa Hannu Markkanen.

NÄYTTELIJÖITÄ YMPÄRI PITÄJÄÄ
Trilogian ensimmäinen näytelmä ”Valkea kuin uni” kertoo nuoren kartanonemännän Sofian, talousmamselli Fredrika Johanna Beckerin ja kartanonherra Axel von Heidemanin tarinaa 1830-luvulta alkaen.
Teatterituotannon käynnistämisessä apuna ollut ja kesäteatterin ohjaajana toimiva kyläasiamies Timo Taulo kertoo, että noin 30 hengen teatterituotantoon haetaan näyttelijöitä yleisellä tilaisuudella heti loppiaisen jälkeen 7. tammikuuta klo 18 Urajärven koululla.
”Toivoisin, että pitkin koko pitäjää ja Asikkalaa innostuisi aloittelevia ja kokeneita harrastajanäyttelijöitä mukaan. Rooleja on tarjolla aina nuoresta kartanonemäntä Sofia von Heidemannista kuulutuksia lukevaan pappiin.
”Nyt kaivataan teatterin lavalle alle kouluikäisistä senioriesiintyjiin, ikärajoja ei ole”, Taulo toteaa. Harjoitukset alkavat heti tammikuussa Urajärven koululla. Toukokuussa siirrytään kartanolle lumien sulettua.
Ensi-ilta on 4.7.2015, ja esityksiä on 10 kpl heinäkuun ajan.
 

 
Takaisin

Päijät-Hämeen kylät ry.
Päijännetalo, Meijeritie 1
17200 Vääksy
Puh. 040 7010 633
Sivuston sisällöstä vastaa Päijät-Hämeen kylät ry.
Sivustoa rahoittaa Hämeen ELY-keskus.