Sisältö:
25.2.2016
Kylämarkkinat 2016

vietettiin la 7.5. Lahdessa, Vesijärven satamassa, aurinkoisessa ja kesäisessä säässä. Paikalla oli todella paljon väkeä ja tunnelma oli iloinen ja leppoisa.Markkinat avasi Luomupekka Rusila Heinolasta. Avauksen jälkeen tarjottiin markkinaväelle noin 400 annosta aamupuuroa, joka oli valmistettu Vääksyn Myllyn kaurahiutaleista ja lisänä Ollilan Marjatilan vadelmahilloa.

Päivän kohokohta oli Vuoden 2016 Kylän, Kellosalmi-Seitniemi-Virmailan, palkitseminen. Kylä sai mm. Päijät-Hämeen liiton viirin, kunniakirjan, lahjakortit Järvi-Hämeen Osuuspankilta ja Osuuskauppa Hämeenmaalta. Mustjärvi luovutti kiertopalkinnon vuodeksi seuraajalleen.

Näkemistä ja tekemistä oli paljon: Eero Mäki Lahden Kalaveikoista opetti käyttämään särkiä kotitaloudessa ruuaksi; Inspis-hankkeen ohjauksella tehtiin päivän mittaan satakunta linnunpönttöä; Päijät-Hämeen Huuliharpistit musisoivat pariin otteeseen; lampaat karitsoineen sekä pikkuinen poni olivat kaikkien ihasteltavina.  Ajankohdasta johtuen yrttien, kukkien ja vihannesten taimet olivat suosittuja tuotteita. Kylät, hankkeet, lähiruokaherkkujen valmistajat ja käsityöläiset myivät ja esittelivät tuotteitaan.

Markkinapäivä oli kerta kaikkiaan onnistunut! Monen mielestä se loppui melkein liian aikaisin.

Kiitos kaikille kävijöille, myyjille, esiintyjille ja talkoolaisille!

Kuvia Kylämarkkinoilta Kuvagalleriassa

Myyjäkyselyyn vastanneiden kesken arvotun ilmaisen myyntipaikan vuoden 2017 Kylämarkkinoille voitti Taruliina Rengosta, onnea voittajalle!

 
Takaisin

Päijät-Hämeen kylät ry.
Päijännetalo, Meijeritie 1
17200 Vääksy
Puh. 040 7010 633
Sivuston sisällöstä vastaa Päijät-Hämeen kylät ry.
Sivustoa rahoittaa Hämeen ELY-keskus.