Sisältö:

 

Blogit

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2014:
Syyskuu
Huhtikuu
Helmikuu
Tammikuu

Vuosi 2013:
Helmikuu

Vuosi 2012:
Maaliskuu

Vuosi 2011:
Lokakuu
Huhtikuu
Maaliskuu

Kaikki merkinnät

 Merkinnät, maaliskuu 2012:

3.3.2012
1 kommentti kommentoi

Hei, me uudistetaan kuntalakia!

Nyt on viimeiset hetket saada läpi ehdotuksia uuden kuntalain sisällöksi. Siksi lukuisat järjestöt* Suomen Kylätoiminta ry:n ohella kirjoittivat yhdessä kirjeen ministereille. Liikkeelle lähdettiin pitkälti koska ”tutkimusten mukaan suomalaisilla on halu osallistua ja vaikuttaa. Lisäksi tutkimuksissa on todettu, että kansalaisia turhauttaa todellisten vaikuttamiskeinojen puute. Koulutetut suomalaiset eivät kaipaa lumedemokratiaa, vaan ärsyyntyvät siitä. Vaikuttamisen pitää olla aitoa. Kuntalain uudistuksessa tulee luoda sellaiset lähidemokratian käytänteet, joissa kansalaisilla on todellista päätäntävaltaa heitä läheisesti koskettavissa asioissa”.

Päädyimme siis ajatukseen, että paikallisen kuulemisen ja päätöksenteon muodot tulee kirjata velvoittavina lakiin; lähidemokratian toteuttaminen ei saa jäädä kunnan ”hyvän tahdon” varaan. Ministerit Henna Virkkunen ja Anna-Maja Henriksson suhtautuivat myönteisesti vierailuun ja nyt meidän tulee tehdä yksityiskohtainen esitys siitä, miten asia kirjataan lakiin; huhtikuun loppuun mennessä. Onneksi asialla on osaava joukko; mm. Peter Backa, Aaro Harju, Juha Kuisma, Heikki Kukkonen, Ritva Pihlaja ja Ville Ylikahri.              Kuva: Pipsa Salolammi

Nyt on siis avautunut historiallinen tilaisuus tehdä oikeudenmukaisempaa tulevaisuutta maaseudulle. Kertokaa ajatuksianne siitä, miten paikallista asiantuntijuutta hyödynnetään päätöksenteossa, etenkin silloin kun kuntakoko suurenee ja maaseutumaisuus lisääntyy. Kylä välittää -asiamiehet vievät viestiä eteenpäin!

Kirje ministereille http://www.maaseutupolitiikka.fi/viestinta/uutiset/lahidemokratia-aloite_ministerien_kasissa.html

*Helsingin kaupunginosayhdistykset, Vihreä Sivistysliitto, OK-opintokeskus, Sivistysliitto Kansalaisfoorumi, Svenska Studiecentralen, Maaseudun Sivistysliitto, Kansan Sivistystyön Liitto, Suomen Setlementtiliitto.
 

Päijät-Hämeen kylät ry.
Päijännetalo, Meijeritie 1
17200 Vääksy
Puh. 040 7010 633
Sivuston sisällöstä vastaa Päijät-Hämeen kylät ry.
Sivustoa rahoittaa Hämeen ELY-keskus.