Hakuohjeet

Päijät-Hämeessä on nyt haussa Vuoden Kylä 2018!

Hakijan eli kylän tulee olla Päijät-Hämeen kylät ry:n jäsenyhdistys.
Hakemuksessa voi olla enintään viimeisen kolmen vuoden tapahtumat ja tekemiset sekä tulevaisuuden suunnitelmat.
Hakemus voi olla enintään 3 x A4 pitkä.

Liitä hakemukseen kylän ja yhteyshenkilön tiedot.

Hakemukset ovat voimassa 3 vuotta, joten vuosina 2016-2017 kilpailuun osallistuneet kylät ovat automaattisesti mukana tämän vuoden kilpailussa, jos voitto ei ole osunut kohdalle. Uuden hakemuksen saa lähettää joka vuosi kilpailuun.

Hakemukset tulee olla perillä 11.3.2018 mennessä osoitteessa:
info@phkylat.fi
tai postitse 
Päijät-Hämeen kylät ry
c/o Päijänne-Leader ry
Meijeritie 1
17200 Vääksy

Lisätietoa:
Henna Pirkonen
Sihteeri, Päijät-Hämeen kylät ry
sihteeri@phkylat.fi
044 712 4208

Päijät-Hämeen Vuoden Kylän valitsee yhteistyössä Päijät-Hämeen kylät ry ja Päijät-Hämeen liitto. Voittaja julkaistaan huhtikuussa 2018 ja palkitaan suuressa maakunnallisessa kyläjuhlassa syksyllä 2018.

Vuoden Kylän tittelin tulee saamaan kylä, jossa kylätoiminta ja yhteistyö ovat esimerkillistä. Valinnassa käytetään Suomen Kylät ry:n valintaperusteita, kuten toiminnan suunnitelmallisuus, pitkäjänteisyys, uutta luova toiminta sekä tulevaisuuteen suuntautuminen. Erityisesti otetaan huomioon kylän kehittäminen laaja-alaisesti, avoin tiedottaminen, yhteistyön sujuminen muun muassa kunnan kanssa sekä elinkeinojen edistäminen ja panos kylän palvelujen järjestämiseksi ja elinkeinojen edistämiseksi.

Maakunnallinen Vuoden Kylä ilmoitetaan Suomen Kylät ry:lle valtakunnalliseen Vuoden Kylä -kilpailuun. Valtakunnallinen Vuoden Kylä 2018 julkistetaan valtakunnallisilla kyläpäivillä Lokaalissa Savonlinnassa 31.8.-2.9.2018.