Sisältö:


Opintomatka Hollantiin 25.-29.5.

Tule mukaan Yhdessä tulevaan -matkalle toukokuun la 25. - ke 29. päiviksi tutustumaan Pohjois-Hollannin parhaisiin kyliin, kylätaloihin ja ihmisiin niiden takana. Matkalla on tiedossa myös paikallisia herkkuja, kädentaitoa ja kulttuuria, kanavia, tuulimyllyjä ja raikkaita uusia tuulia. Amsterdamissa poiketaan paluumatkalla.
Yhdessä tulevaan -matkalla haluamme myös tutustua ja vaihtaa ajatuksia meidän hämäläisten kesken. Ilmoittaudu nopeasti niin varmistat paikkasi. Mukaan mahtuu molemmista maakunnista kymmenen.
Matka sisältää lennot Helsingistä Amsterdamiin, bussikuljetukset ja opastukset sekä yöpymisen aamupaloineen 2 – 3 – 4 -hengen huoneissa. Matkan hinta on 400 e. 

Lennot Helsinki-Vantaa: 

meno / la 25.5. klo 8.10 Finnair AY 841

paluu / ke 29.5. klo 22.10 Finnair AY 846

Lataa matkaesite

Friisinmaa on pitkän padon ympäröimä, pohjoinen ja maaseutumaisin maakunta, samalla kylätoiminnan mallimaakunta Hollannissa. Siellä hallinto kannustaa bottom up -toimintaan: alle 1500 asukkaan kylistä 80 % on laatinut kyläsuunnitelman ja asukkaista 75 % kuuluu kyläyhdistyksiin. Kylätaloja on kehitetty monitoimikeskuksiksi ja toimintaa on kestävän elämäntavan vahvistamiseksi. Reduzum on esimerkki kylästä, jossa asukkaat käänsivät kylän kehityksen nousuun. Siellä kyläyhdistyksen rinnalla toimii kyläsäätiö, jonka tekemä voitto käytetään yhteiseksi hyväksi. 

Tutustu Friisinmaan esitteen

 

Matkan kohteena ja majoituspaikkakuntana on pieni 1200-luvulla perustettu, n. 33 000 asukkaan kunta Sneek.

Sneekin sivut

Päijät-Hämeen kylät ry.
Päijännetalo, Meijeritie 1
17200 Vääksy
Puh. 040 7010 633
Sivuston sisällöstä vastaa Päijät-Hämeen kylät ry.
Sivustoa rahoittaa Hämeen ELY-keskus.